HON RÖR SIG JU BARA

HON RÖR SIG JU BARA är del 3 i en föreställningstrilogi om intuition & intimitet av och med skådespelare Camilla Hellberg.

Föreställningen utgår från minnet, kroppen, låsningen, vreden, konfrontationen, hudlösheten och frigörelsen. Den kombinerar dans och ljud med text, musik och  rörelse och undersöker: vad behöver hända för att vi ska komma ut på andra sidan?

"Jag gick runt och tittade på hörnen i mitt rum. Det tog tre dagar tror jag. Sedan fortsatte jag med väggarna och det tog lite längre. Kanske fem. Efter det var det taket. Jag låg och tittade på det i en vecka innan jag somnade. När jag vaknade hade allt rämnat förutom jag. Sedan vaknade jag ytterligare en gång till och märkte att de alla var kvar. Fast nu hade de bytt plats. Taket var fyllt av hörn, hörnen var raka och väggarna var höga. Jag försökte somna igen men det gick inte. Inte att vakna heller."

"Sen blev det tyst. En ekande tystnad som omslöt hela dig. Inne i den kunde du vila och låta skärvorna falla och lägga sig platta på marken. Som stjärnor spred de ut sig och bildade en himmel som är bara din och öppen för dem du älskar. En egen himmel har du fått och där är det alltid så tyst att det dånar i öronen av nåd. 

En himmel har du ju önskat dig eller hur? En himmel vill väl alla ha. Nu har du en. Vad ska du göra med den?"

Föreställningen kombinerar rituella element  med personliga betraktelser och bön.

HON RÖR SIG JU BARA bjuder in åskådaren att låta skam, paralysering och tystnad ge vika för liv liv och åter liv. Men vilka steg kräver detta av en människa?

Föreställningen är under arbete.